Bekijk de inzendingen!

Voortaan...zijn we een echte digitale keten

Voortaan...zijn we een echte digitale keten

Voortaan is een nieuw digitaal platform waarmee we de woningbouw extreem versnellen, foutloos en betaalbaar maken en van hoge kwaliteit: van gebiedsontwikkeling tot in de fabriek. Iedereen die mee wil doen kan aansluiten: niemand wordt uitgesloten, ook niet als er andere technologie wordt gebruikt. Voortaan is ook een samenwerkingsverband waarin de bouwketen financieel kan participeren - delen is vermenigvuldigen.

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

Voortaan is een nieuw digitaal platform waarmee we de woningbouw extreem versnellen, foutloos en betaalbaar maken en van hoge kwaliteit: van gebiedsontwikkeling tot in de fabriek. Zo gaan we 1 miljoen woningen voor Nederland realiseren. Voortaan maakt op een unieke wijze gebruik van de digitale wereld om iedereen aan te sluiten die mee wil doen: niemand wordt uitgesloten, ook niet als er andere technologie wordt gebruikt. Maar Voortaan gaat nog een stapje verder: Voortaan is ook een samenwerkingsverband waarin de bouwketen financieel kan participeren – delen is vermenigvuldigen.

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

Voortaan gaat niet van uitsluiting of lock-ins uit, maar van samenwerken en delen. Iedereen kan zich gratis aansluiten als partner door het Voortaan manifest te tekenen. Dit betekent dat er geen bedrijven failliet hoeven te gaan door disruptie maar dat we de bedrijven die nu de beste kennis hebben aansluiten en ontsluiten via de digitale wereld. Hiermee hebben bedrijven en werknemers nieuwe kansen in de digitale wereld.

Waaruit bestaat concreet de samenwerking met jouw ketenpartners?

In Voortaan participeren nu allerlei overheden, bedrijven en organisaties op verschillende wijze: als mede-investeerder, als partner of als klant en gebruiker. Al deze partijen geloven in de digitale toekomst van Voortaan, hebben zich bereid getoond om hun kennis te delen en werken nu samen aan de toekomst van dit initiatief. Voortaan is daarom niet alleen een software, maar veel meer: Voortaan is een beweging waar een ketensamenwerking op digitale wijze verandering in positieve zin tot stand gaat laten komen.

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

We gaan de wereld, onze industrie en de gebouwde omgeving niet veranderen door te concurreren of te denken dat er “one ring to rule them all” is; we moeten samenwerken om de grote uitdagingen waar we voor staan op te lossen.

Waar ben je het meest trots op?

Voortaan toont aan dat de bouw een positieve industrie is die voor een duurzame, circulaire, maar ook hoog kwalitatieve gebouwde omgeving staat. De Voortaan beweging wil wijken voor Nederland maken van hoge kwaliteit maar tegelijkertijd betaalbaar. We tonen aan dat digitale transformatie daar een belangrijke rol bij kan spelen.