Schrijf je in
Bekijk de inzendingen!

Van traditioneel slopen naar circulair oogsten

Van traditioneel slopen naar circulair oogsten

Wij hebben een tool gebouwd om vrijkomende materialen bij het slopen van gebouwen in kaart te brengen en via een API op Insert marktplaats te publiceren. Inventarisatie is laagdrempelig en gebeurt met een mobiele app. Vervolgens wordt de data vanaf de desktop in een webapplicatie verrijkt en wordt de optimale hergebruikstrategie bepaald.

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

Wij hebben een tool gebouwd om vrijkomende materialen bij het slopen van gebouwen in kaart te brengen en via een API op Insert marktplaats te publiceren. Inventarisatie is laagdrempelig en gebeurt met een mobiele app. Vervolgens wordt de data vanaf de desktop in een webapplicatie verrijkt en wordt de optimale hergebruikstrategie bepaald. Met een API worden de materialen op Insert Marktplaats gepubliceerd, waar we zowel een interne (ReintenInfra breed) als externe (openbaar) schil hebben.

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

Grondstoffen worden in toenemende mate schaarser en zullen steeds duurder worden. Met onze toepassing versnellen we de noodzakelijke transitie van een lineaire ‘wegwerpeconomie’ naar een circulaire economie.

Waaruit bestaat concreet de samenwerking met jouw ketenpartners?

Met het inrichten van de API waarmee vrijkomende materialen eenvoudig en laagdrempelig op de Insert marktplaats worden geplaatst. Hiermee is de beschikbaarheid van materialen ook meteen bekend bij de rest van ReintenInfra (interne schil) of voor heel Nederland (externe schil).

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

Denken in kansen en mogelijkheden. Pragmatische benadering met gezond boerenverstand. Bottum-up benadering en leren door te doen.

Waar ben je het meest trots op?

De pragmatische doelgerichte inslag van de toepassing. Het verbinden van de theorie met de praktijk op een werkbare manier. Versnellen van de noodzakelijke transitie van de lineaire naar circulaire economie. We doen wat we prediken als bedrijf (practice what you preach), zie ook bijgesloten foto van de nieuwbouw van ReintenInfra BV in Borne.