Bekijk de inzendingen

Schouwen in GIS

Schouwen in GIS

Asfalt schouwen is een stuk gemakkelijker geworden dankzij een geo-portaal dat op de iPad kan worden benaderd. Zo worden data locatiegebonden ingewonnen en weergegeven.

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

We hebben een geo-portaal gebouwd waarmee we informatie buiten kunnen inwinnen (op een iPad). Deze kunnen we op één locatie verzamelen op basis van een geografische locatie. Met de ingewonnen data kunnen werkzaamheden met filters efficiënt worden ingepland en behouden we overzicht in de verschillende statussen van de werkzaamheden. Ook bouwen we hiermee een revisie van het gemaakte werk op.

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

Het inwinnen van de data gaat vele malen sneller dan voorheen. Hier is nu slechts één handeling voor nodig. Alle data staan gebundeld op één locatie waardoor zoeken naar informatie niet meer nodig is. Raakvlakken tussen werkzaamheden en de omgeving (zoals busdiensten) kunnen direct bepaald worden. Het inwinnen van data is erg gebruiksvriendelijk.

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

Werkzaamheden kunnen altijd makkelijker en efficiënter uitgevoerd worden. Probeer je te verdiepen in bepaalde technieken en er gaat een wereld aan mogelijkheden voor je open!

Waar ben je het meest trots op?

Na het ontstaan van een idee is de ontwikkeling direct gestart. Door het gebruikmaken van dit systeem wordt het werk leuker en efficiënter. Daarnaast zijn collega’s erg positief over de werking van het systeem.