Schrijf je in
Bekijk de inzendingen!

Packhunt: digitale oplossingen voor de bouw op één marktplaats

Packhunt is de allereerste marktplaats gericht op digitale oplossingen voor de bouw. Je vindt er software, producten, data en (digitale) diensten – voor computational designers, architecten, ingenieursbureaus, aannemers en ontwikkelaars. Het platform helpt de bouwindustrie versneld te digitaliseren.

Packhunt: digitale oplossingen voor de bouw op één marktplaats

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

Packhunt is de allereerste marktplaats gericht op digitale oplossingen voor de bouw: software, producten, data en (digitale) diensten. Alle tools die je nodig hebt als computational designer, architect, ingenieursbureau, aannemer of ontwikkelaar. 

We brengen partijen in contact met elkaar door middel van volledig geautomatiseerde oplossingen waaruit digitale supply chains gebouwd kunnen worden om zo de digitalisering te versnellen.  

De oplossingen zijn eenvoudig No/Low Code te bouwen met o.a. Grasshopper, dus programmeerkennis is niet nodig. Dit maakt de oplossing laagdrempelig en voor iedereen bruikbaar. 

Een marktplaats voor digitaliseringsoplossingen in de bouw is uniek in de wereld. De oplossingen zijn echte digitale diensten die aanroepbaar zijn via een user interface, via APIs of vanuit BIM applicaties. De oplossingen kunnen gekoppeld worden tot digitale ketens zodat een volgende generatie (online) BIM ontstaat. 

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

  • Voor de bouwers van oplossingen is deze marktplaats een wijze om de investering in digitalisering terug te verdienen door deze als digitale dienst aan te bieden aan anderen. Een nieuw verdienmodel dus. 
  • Voor de gebruikers van oplossingen is deze marktplaats een wijze om niet opnieuw te hoeven investeren in oplossingen die al door anderen gebouwd zijn. 
  • Voor onze industrie is dit de manier om te versnellen: door de koplopers in de marktplaats te vinden, maar ook ‘by standing on the shoulders of giants’: gebruik de kennis van de beste partijen. 

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

Het is niet moeilijk om oplossingen te ontwikkelen. Elk Grasshopper model kan een oplossing worden waarvoor je betaald kan worden.  

En waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als iemand anders dit al gedaan heeft? 

Waar ben je het meest trots op?

We hebben tien jaar aan dit platform gebouwd en nu hebben we het eindelijk publiek kunnen maken.  

We zijn heel trots op iedereen die nu kiest om onderdeel van onze marktplaats te worden en meedoet in deze revolutie om de bouwindustrie versneld te digitaliseren.