Bekijk de inzendingen!

OpenSpace: Google Street View voor de bouw

OpenSpace: Google Street View voor de bouw

Met OpenSpace leg je je bouwproject visueel vast op een Google Street View-achtige manier. Bevestig een 360°-camera aan je veiligheidshelm (of drone) en de rest gaat bijna vanzelf terwijl je over de bouwplaats loopt.

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

Wij brengen OpenSpace naar de Nederlandse markt. OpenSpace is de snelste, gemakkelijkste manier om je bouwproject visueel vast te leggen – en het is de eenvoudigste, slimste manier om ze te begrijpen. We genereren Google Street-style views van je bouwplaats. Onze belangrijkste onderscheidende factor is dat onze oplossing echt weinig tot geen extra arbeid en geen infrastructuur vereist: bevestig simpelweg een 360° camera aan je veiligheidshelm (of drone) tijdens een routine-inspectie of een wandeling op de bouwplaats, klik op Start in onze app. Wij doen de rest!

OpenSpace biedt eenvoudig te gebruiken tools gebouwd met complexe technologie:

  • Met OpenSpace Capture voegt onze Vision Engine beelden samen en koppelt ze met je plattegrond, waardoor een uitgebreid en gedeeld visueel verslag van je bouwplaats ontstaat.
  • Met OpenSpace Track worden op beelden gebaseerde gegevens van onze Vision Engine gebruikt om de voortgang van gipsplaat, mechanisch, elektrisch en meer te segmenteren, classificeren en volgen.

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

Klanten gebruiken OpenSpace omdat het een gemakkelijke en efficiënte manier is om hun bouwproject vast te leggen. Met een visueel overzicht kunnen klanten OpenSpace gebruiken voor samenwerking en communicatie op afstand, waardoor op efficiënte wijze RFI’s, wijzigingsopdrachten en opleveringslijsten kunnen worden gemaakt.

We bieden volledig geautomatiseerde beelden van de voortgang. We verzorgen eenvoudige en krachtige tools zodat je je bouwplaats op elk detailniveau kunt beheren. We hebben reiskosten gehalveerd en miljoenen aan totale bouwkosten bespaard door projecttijd in te korten.

Met OpenSpace:

-Leg je bouwplaatsen 95% sneller vast

-Bespaar je 50% op reiskosten

-Bereik je 20% minder vertragingen

-Eindig je 10-15% onder budget

Waar ben je het meest trots op?

Dat OpenSpace is gebouwd en bedacht op de bouwplaats. Onze CEO heeft eerder in de bouwsector gewerkt en zag vanop de eerste rij de problemen die bouwers elke dag meemaken. De oprichters bouwden OpenSpace als reactie hierop, en vanaf dag 1 testen ze hun ideeën uit in het veld, aan de hand van prototypes.

En trots op onze klanten:

Bekijk hier een interview tussen OpenSpace BAM Wonen op het project Imagine in Rotterdam.

Bekijk hier een video van VORM 2050 over hoe zij OpenSpace inzetten om twee keer zo snel te bouwen, met minder mensen en nog betaalbaarder ook.