Schrijf je in
Bekijk de inzendingen!

KEYless De Key

KEYless De Key

Voor de 2000 short stay studentenwoningen van Lieven de Key in Amsterdam zijn we vorig jaar gestart met het digitaliseren van de toegang. Iedere student kan zijn of haar kamer binnen met de mobiele telefoon.

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

Voor de 2000 short stay studentenwoningen van Lieven de Key in Amsterdam zijn we vorig jaar gestart met het digitaliseren van de toegang. Iedere student kan zijn of haar kamer binnen met de mobiele telefoon. Het unieke is dat het een volledig geautomatiseerd proces is en dat toegang niet het doel op zich is maar een middel om dichter bij de student te komen. De digitale sleutel is namelijk onderdeel van de communicatie tool GuestCompass. Dit stelt De Key in staat om makkelijk en direct te communiceren met de student.

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

Voor de Key:

Het GuestCompass communicatie platform heeft ervoor gezorgd dat er 70% minder e-mails, telefoontjes en receptie bezoeken plaatsvinden. Daarnaast besparen we op 12.000 sleutel overdrachtmomenten.

 

Voor de Student:

De student is nu zelfredzaam en heeft zelf de controle over de toegang tot de woning. Hij of zij kan aankomen wanneer hij of zij wil, zodra het contract is ingegaan. Ook in het weekend of na 17:00. Ze kunnen zelf een digitale reservesleutel delen met anderen zodat ze geen kosten hebben als ze buitengesloten zijn. Door de GuestCompass zijn ze ook altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

Toegang is vaak een sluitpost bij de bouw. Door het digitaliseren van de toegang in combinatie met een communicatie tool wordt toegang veel meer. Het bespaart op de operatie en voegt waarde toe voor de gebruiker van het pand. Zowel voor kantoren als woningen als bedrijfsgebouwen. Deze automatiseringsslag houdt in dat je andere concepten kan introduceren met betrekking tot gebruik van een gebouw. Bijvoorbeeld tijdelijke/eenmalig verhuur van vergaderruimte, of sport ruimtes. Of hotelkamer functie i.cm. woningen. We gebruiken iLOQ cilinders. Die zonder stroom, internet of bekabeling aangelegd kunnen worden. Dus ook nog een groen initiatief.

Waar ben je het meest trots op?

De samenwerking met De Key, iLOQ en de installatiepartner Isero. Ons initiatief betekent dat de gehele keten betrokken wordt binnen de Key. Vastgoed, onderhoud en de operatie. Opeens is er een horizontale verbinding binnen de organisatie omdat de investering in het sluitsysteem nu een directe impact heeft op het doel van het gebouw en dus de operatie en efficiƫntie van de organisatie. Zeker de combinatie van nieuwbouw en bestaande bouw implementatie, maakt dat de samenwerking tussen de vier partijen cruciaal is voor het succes van het digitaliseren van de toegang tot de woning.