Bekijk de inzendingen

Insmart platform voor monteurs

Insmart platform voor monteurs

Er is een enorm tekort aan monteurs. Met de digitale oplossing van Insmart kan een installatiebedrijf met zijn huidige team van monteurs tot twee keer zoveel klanten helpen. Dit levert een enorme efficiëntie op.

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

Insmart Monitor biedt installatiebedrijven een digitale tool om hun onderhoudsmonteurs efficiënter in te zetten. Installatiebedrijven installeren een Insmart module bij een C.V.-ketel en beheren op deze manier alle ketels die zij onderhouden op afstand. Het bedrijf ontvangt een notificatie wanneer er onderhoud nodig is, er een storing is of dreigt en advies om energie te besparen voor de consument. Monteurs hebben overal toegang tot de meldingen van de ketels en zien sneller wat er aan de hand is. Ook kunnen bedrijven hun klanten automatische berichten sturen, bijvoorbeeld wanneer er bijgevuld moet worden.

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

Er is een enorm tekort aan monteurs. Met de digitale oplossing van Insmart kan een installatiebedrijf met zijn huidige team van monteurs tot twee keer zoveel klanten helpen. Dit levert een enorme efficiëntie op.

Zo heeft het platform een installatiebedrijf geholpen om hun monteurs efficiënter in te zetten waardoor ze nu geen extra monteurs meer hoeven te werven en meer onderhoudsklanten kunnen aannemen. Ook kunnen zij een betere service leveren naar de consumenten: ze houden continu de ketel in de gaten en sturen automatische meldingen van de lage waterdruk naar hun klanten

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

Dat het realiseren van digitale oplossingen haalbaar is! Er liggen nog volop kansen als het gaat over digitale ontwikkelingen en samenwerking in de gebouwde omgeving. Het gaat erom om met deze kansen aan de slag te gaan, ook al zijn ze in eerste instantie complex. En wellicht kunnen meer gebruikers (zoals woningcorporaties) in de toekomst gebruikmaken van het platform en inzicht krijgen in alle installaties in hun portfolio.

Waar ben je het meest trots op?

De samenwerking met installatiebedrijven die ook geloven in deze digitale ontwikkeling. Doordat zij het product gebruiken, krijgen wij feedback en inzicht in hoe de oplossing moet werken. Samen met hen ontwikkelen wij door zodat dit het product wordt voor elk installatiebedrijf in de toekomst.