Schrijf je in
Bekijk de inzendingen!

Een digitaal platform voor ketenpartners

Een digitaal platform voor ketenpartners

Nooit meer onduidelijkheid over de beschikbare informatie voor de eigenaar, installateur, paneelbouwer, onderhoudspartij en leverancier. Het digitaal platform van Schneider Electric voorkomt veel discussie over de meest recente versie van documentatie en bevordert de samenwerking in de keten.

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

We hebben verschillende softwaresystemen aan elkaar gekoppeld om ervoor te zorgen dat er geen papier meer nodig is binnen een project. Documentatie kan eenvoudig worden opgeslagen bij een project en is toegankelijk via een QR-code. De eigenaar van het project kan aangeven wie toegang heeft tot welke informatie in de smartphone app en webapplicatie. Daarnaast is het mogelijk om onderhoudstemplates (automatisch) te koppelen aan producten. Op deze manier kan documentatie nooit meer kwijtraken en zijn onderhoudsschema’s altijd binnen handbereik.

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

Door de beschikbaarheid van dit platform is er nooit meer onduidelijkheid over de beschikbare informatie voor de eigenaar, installateur, paneelbouwer, onderhoudspartij en leverancier. Dit voorkomt veel discussie over de meest recente versie van documentatie en bevordert de samenwerking in de keten. Daarnaast biedt het ook een kans voor organisaties om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen. Het is ook mogelijk om het platform uit te breiden met een energiemonitoringmodule, om inzicht in het energieverbruik te krijgen.

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

Wij geloven dat een ketensamenwerking van belang is om ervoor te zorgen dat elektrotechnische installaties goed ontworpen, gebouwd en onderhouden worden.

Waar ben je het meest trots op?

We hebben een digitaal platform wat door iedereen in de keten gebruikt kan worden, wat de samenwerking bevordert. Daarnaast is het eenvoudig te gebruiken voor servicedoeleinden.