Bekijk de inzendingen!

Digitaal bouwen – Valley Amsterdam

Digitaal bouwen – Valley Amsterdam

Met de app Ed Controls verloopt de communicatie op de bouwplaats tussen uitvoerder en onderaannemer soepel. De uitvoerder maakt een ticket aan; de onderaannemer ontvangt dit, voert het werk uit, en meldt het ticket af.

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

Als oprichters van Dutchview hebben we zelf ervaren dat de communicatie op de bouwplaats tussen de uitvoerders en de vele onderaannemers simpeler en doelmatiger kan. Daarvoor is Ed Controls ontwikkeld. Met de app kan de uitvoerder eenvoudig een instructie of een bouwfout (ticket genoemd) vastleggen. Dit gebeurt met een markering op een tekening. Hij voegt daar de foto bij en voert het mailadres van de onderaannemer in. De onderaannemer ontvangt via het systeem vervolgens de ticket, voert het werk uit, en meldt het ticket af voor gereed zodra hij klaar is.

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

In het project Valley Amsterdam werkten wel 88 bedrijven samen. Bijna elk bouwproject kan tegenwoordig niet meer zonder digitale ondersteuning en vastlegging, zeker in het kader van de Wkb. Als je nu nog op die ouderwetse manier zou moeten werken, behoud je onmogelijk het overzicht, helemaal bij zo’n gigantisch bouwproject als Valley.

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

Dit is wat de uitvoerder vertelt: Eenvoud voor alles. Hoewel hij wel eens een ander kwaliteitsmanagementsysteem heeft geprobeerd, blijft hij trouw aan Ed Controls. “Wat ik met name waardeer aan dit systeem is dat de software ondanks alle technologische snufjes en uitbreidingen simpel blijft. Naast de functionaliteiten die ik nodig heb voor mijn werk, hoef ik niets meer. Veel andere pakketten kunnen het niet laten om het ingewikkeld te maken, met allerlei functies en opties die ik echt niet nodig heb.”
En dit ook de kern van Ed Controls, gemaakt voor de gebruiker!

Waar ben je het meest trots op?

Dat wij mogen meewerken, zo voelen we dat, aan zulke prachtige bouwwerken zoals de Valley maar ook aan de betere samenwerking tussen bouwpartners, waardoor vakmensen weer trots zijn op de (op-)geleverde prestatie.