Bekijk de inzendingen!

De digitale showroom vóór installateurs!

De digitale showroom vóór installateurs!

Met de uitbreiding 'koperskeuze elektra' in het platform Uw Huis Uw Wensen kunnen kopers nu ook het volledige elektraplan voor de gehele woning samenstellen.

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

Verschillende installatiebedrijven hebben de handen ineengeslagen en het innovatieve platform Uw Huis, Uw Wensen (UHUW) opgericht. Dit initiatief biedt installateurs een eigen online showroom, waar kopers van nieuwbouwprojecten zelf hun sanitaire ruimtes en elektraplan voor de gehele woning kunnen samenstellen. Hiermee worden bouwbedrijven, installateurs en kopers ontzorgd. In 2023 heeft UHUW een belangrijke uitbreiding doorgevoerd: de koperskeuze elektra. Hiermee kunnen kopers niet alleen hun sanitaire ruimtes, maar ook het volledige elektraplan voor de gehele woning samenstellen. Deze innovatie maakt het proces en de samenwerkingen nog efficiënter.

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

De digitale showroom biedt voordelen voor alle partijen in het bouwproces:

  • Bouwbedrijven worden ontzorgd doordat kopers zelf hun keuzes maken binnen de technische mogelijkheden, wat leidt tot een korte doorlooptijd, minder casco opleveringen en een snelle en duidelijke afrekening.
  • Installateurs profiteren van een efficiënter proces, duidelijke communicatie en een betere voorbereiding van de werkzaamheden. Tevens meer meerwerk, omdat kopers meer mogelijkheden ontdekken.
  • Kopers genieten van maximale keuzevrijheid, transparantie in kosten en het gemak van online samenstellen op elk gewenst moment.
  • Fabrikanten krijgen waardevolle inzichten in de voorkeuren van kopers en kunnen hun aanbod hierop afstemmen.

Waaruit bestaat concreet de samenwerking met jouw ketenpartners?

UHUW richt voor installateurs hun eigen digitale showroom in, waar kopers van nieuwbouwprojecten zelf hun sanitaire ruimtes of het elektraplan voor de gehele woning online kunnen samenstellen.

Wij werken uitsluitend voor installateurs. Aannemers of projectontwikkelaars leveren de tekeningen aan en vanaf zorgen we, samen met het installatiebedrijf, voor een gestroomlijnd proces waarin de kopers in de digitale showroom, in alle vrijheid maar binnen de technische mogelijkheden, hun badkamer en toiletruimte inrichten of het elektraplan voor hun gehele woning samenstellen.

Hiermee ontzorgen wij de bouwbedrijven, de installateurs en de kopers.

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

De kracht ligt in de nauwe samenwerking met alle ketenpartijen. Bouwbedrijven, installateurs, fabrikanten en ook kopers dragen allemaal bij aan de voortdurende verbetering van ons platform. Hun feedback en ideeën inspireren ons bedrijf om het aanbod aan te passen en uit te breiden. Zo wordt er continu gewerkt aan het vergroten van de klantvriendelijkheid, het gebruiksgemak en de integratie van processen en systemen. Deze synergie zorgt voor een toekomstbestendig platform dat meegroeit met de behoeften van alle betrokkenen. Innovatie, samenwerken en klantgerichtheid centraal te stellen is dus key!

Waar ben je het meest trots op?

Uw Huis, Uw Wensen wordt inmiddels herkend en erkend als de unieke, digitale showroom voor digitale kopers keuzes voor de woning. De technische kennis van de installateur is verwerkt in de digitale showroom. Het aantal nieuwbouwprojecten dat we ondersteunen neemt ieder jaar toe, zodat steeds meer nieuwbouwwoningen bij oplevering naar wens van de koper zijn ingericht. Wij zullen blijven innoveren en verwachten in de toekomst meer koperskeuzes toe te voegen. Hierin streven wij om voorloper te zijn en te blijven.