Bekijk de inzendingen!

BIM-configurator

BIM-configurator

Eindgebruikers nemen deel in het BIM-proces; voorheen werd de keten-samenwerking bij de verkoopfase doorbroken. Wij hebben de keten sluitend gemaakt door de koper het BIM-model direct te laten aansturen!

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

Wij laten eindgebruikers deelnemen in het BIM-proces; voorheen werd de keten-samenwerking bij de verkoopfase doorbroken. Wij hebben de keten sluitend gemaakt door de koper het BIM-model direct te laten aansturen! In onze integrale visie staat BIM centraal in ALLE fases van het project, dus ook in de verkoopfase. Dat is het uitgangspunt waarop wij onze configurator hebben ontwikkeld, zodat die geïntegreerd kan worden in de bestaande BIM-processen van onze klanten: BIM in = BIM out!

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

Kopers stellen zelf online hun eigen woning samen. De configurator geeft daarbij direct inzicht in de keuzes: de kassabon geeft de gekozen opties weer met de totale prijs en de 3D-viewer toont de ruimtelijke impact: ‘what you see is what you get!’ Maatwerk + trots op je unieke eigen woning = tevredenheid! De gekozen opties worden automatisch verwerkt in het BIM-model. Ketenpartners hoeven zo niet handmatig de kopers wensen te verwerken. Dit is effici├źnter, minder foutgevoelig en inzichtelijker = procesoptimalisatie!

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

Als BIM centraal staat in het proces van ontwerp tot uitvoering, benader dan alle oplossingen dan vanuit dit proces: zorg dat je BIM-proces niet aangepast moet worden op de softwareoplossing, maar pas de softwareoplossing aan op het gewenste BIM-proces.

BIM in = BIM out…

Hou daarbij vast aan de uitgangspunten die jou getriggerd hebben om dit initiatief te nemen:

  • BIM staat centraal: BIM in = BIM out
  • Geen installatie nodig (de 3D viewer is web-based)
  • Beschikbaar op alle devices

Waar ben je het meest trots op?

We zijn trots dat we vast weten te houden aan het principe “BIM in = BIM out” en daarbij het verkoopproces hebben weten te integreren in het BIM-proces van ontwerp tot file-to-factory. Vanuit die effectieve en gebruiksvriendelijke filosofie kunnen we verder ontwikkelen.