Schrijf je in
Bekijk de inzendingen!

bGrid

bGrid

bGrid heeft de smart backbone geleverd voor een aantal gebouwen: Matrix One en NextDelft.

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

In samenwerking met Priva en Coneco hebben wij de smart backbone voor Matrix One en NextDelft geleverd. Deze gebouwen zijn een mix van kantoren, laboratoria en maakruimten waar duurzaamheid centraal staat. Onze sensoren meten een tal aan waardes; van bezettingsgraad tot geluid en temperatuur, en optimaliseren gebaseerd hierop het comfort, de duurzaamheid, en het zo efficiënt mogelijk gebruik maken van alle vierkante meters. Door onze flexibele aanpak en open API kan de data op elke manier gebruikt worden door 3rd party applicaties, waardoor elke huurder er het beste uit kan halen en het gebouw wordt getransformeerd in een smartphone.

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

Door het gebruik van slimme technologie kun je een gebouw comfortabel en efficiënt maken voor gebruiker en beheer, en duurzaam naar de toekomst. Het inzicht dat de data geeft, helpt je om alleen energie te gebruiken waar het nodig is. Daarbij leert het gebouw continu en kan het steeds beter inspelen op de behoeftes, in tegenstelling tot verouderen vanaf het moment dat het gebouw opgeleverd wordt. Door de data gemakkelijk en gestructureerd aan te bieden kunnen andere hier verder ook op inspelen door het creëren van additionele functionaliteiten en visuals naar de gebruiker.

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

Het is van groot belang dat wij verder gaan kijken dan de silo’s. Wanneer verschillende partijen en disciplines samenwerken kunnen wij veel verder komen. Door het delen van kennis, expertise en specialismen, investeren we in de toekomst. Vooral nu er veel veranderd in de gebouwde omgeving, zoals bijvoorbeeld het flexwerken, nieuwe regelgeving met betrekking tot duurzaamheid en hogere eisen vanuit de gebruiker, is het belangrijk dat wij steeds beter op deze veranderende vraagstukken in kunnen spelen en een gebouw wat nu als statisch wordt gezien, hierin flexibel kan ondersteunen. En dat doen wij beter samen.

Waar ben je het meest trots op?

Dat wij aanzienlijke waarde kunnen leveren in de vorm van niet alleen besparing op energie, effectiever ruimtegebruik en minder apparaten en draden in een gebouw; maar ook actief het gebruikscomfort van de gebruiker verbeteren – zonder het ingewikkelder voor de installateur te maken. Het creëren van een gebouw gaat van project naar een continu proces. Waarbij we samen ervoor zorgen dat de wereld de betere gebouwen krijgt die het verdient.