Schrijf je in
Bekijk de inzendingen!

Beetle Bot plug-in: inzicht realtime bouwkosten

Beetle Bot plug-in: inzicht realtime bouwkosten

Met de Beetle Bot plug-in van Elephant en IGG Bouweconomie kunnen architecten, ontwikkelaars, aannemers en gemeentes gebouwen en gebieden ontwerpen en ontwikkelen, terwijl de bouwkosten automatisch berekend en inzichtelijk gemaakt worden.

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

Elephant heeft de software van Beetle Bot ontwikkeld en IGG benaderd voor het gebruik van de database. We wilden realtime invloed hebben op kosten en (ontwerp) keuze. 

Met de software kunnen architecten, ontwikkelaars, aannemers en onder meer gemeentes gebouwen en gebieden ontwerpen en ontwikkelen terwijl automatisch de bouwkosten berekend wordt en inzichtelijk wordt gemaakt. Men ziet direct de consequenties van elke (ontwerp)keuze op de bouwkosten. 

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

Direct inzicht in de bouwkosten, inkomstenanalyse, naadloze integratie en het gratis downloaden van de plugin (makkelijke toegankelijkheid) zijn de vier belangrijkste functies van de plug-in voor de gebruiker. Concreet kunnen er vanaf een beginstadium van een project weloverwogen beslissingen worden genomen. 

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

Men leert omgaan met de perfecte balans te vinden tussen creativiteit en haalbaarheid, waardoor er vertrouwen opgebouwd zal worden om hoogwaardige gebouwen te realiseren binnen het budget 

Waar ben je het meest trots op?

Wij denken dat de digitalisering van een ontwerpproces steeds groter zal worden en dat dit een eerste belangrijke grote stap is, daar zijn we best tros op.