Bekijk de inzendingen

BAM Infra Regionaal

BAM Infra Regionaal

Door de inzet van een geo-portaal hebben onderhoudsploegen live inzicht in alle beschikbare informatie over het rioolstelsel.

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

Op basis van een geo-portaal worden werkopdrachten aangemaakt, met daarin relevante, belangrijke informatie over de uit te voeren rioleringswerkzaamheden. Denk hierbij aan gegevens over de bronbemaling, de oorzaak van de storing, materiaaltypes waaruit de riolering bestaat of informatie over stakeholders. Daarnaast kunnen onderhoudsploegen zo voorafgaand aan de werkzaamheden heel gemakkelijk meer te weten komen over de omgeving waarin ze moeten werken: via de iPad zien ze het gehele gemeentelijke rioolstelsel op de kaart.

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

Door de inzet van een geo-portaal is een goede samenwerking ontstaan met de opdrachtgever, waarbij we elkaars kracht hebben gevonden. De efficiëntie van het invoeren van opdrachten tot de uitvoering is verhoogd. Er worden vele kilometers aan onnodig rijden bespaard, doordat er veel meer informatie beschikbaar is voorafgaand aan de werkzaamheden. Onderhoudsploegen hebben live inzicht in alle beschikbare informatie van de gemeente over het rioolstelsel. Bovendien kunnen zij andere informatiebronnen raadplegen zoals bus routes en kadastrale gegevens. Daarnaast heeft de gemeente in één oogopslag inzichtelijk wat de statussen zijn van alle onderhoudswerkzaamheden.

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

Door met elkaar samen te werken en de krachten te bundelen kunnen we gezamenlijk veel meer bereiken. We hebben de expertise van elkaar nodig om te blijven door ontwikkelen en te blijven innoveren. Kennis delen = vermenigvuldigen.

Waar ben je het meest trots op?

We zijn trots op deze innovatie, omdat deze ontwikkeling aantoont dat wanneer we samenwerken we gezamenlijke doelstellingen kunnen behalen.