Bekijk de inzendingen

Automation Wizard voor BIM-ontwerpautomatisering

Automation Wizard voor BIM-ontwerpautomatisering

ENECA heeft een crossfunctionele BIM-automatiseringsoplossing ontwikkeld. De Automation Wizard maakt de informatieoverdracht efficiënter, verbetert het samenwerkingsproces tussen BIM-teams, verhoogt de kwaliteit van het BIM-project en verkort de ontwerptijd.

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

Ons belangrijkste initiatief is om BIM-ontwerp zo snel mogelijk te maken en de hoogste kwaliteit van het model te leveren. We hebben een crossfunctionele BIM-automatiseringsoplossing ontwikkeld die in eerste instantie al onze interne specialisten stimuleerde om snel en effectief digitaal teamwerk te garanderen. 

We elimineerden onze pijnpunten, optimaliseerden de interne workflows, verminderden het aantal botsingen en controleerden de kwaliteit van het proces bij elke stap. 

Nu gaan we bijdragen aan de ontwikkeling van de AEC-industrie door onze ervaring te delen in het vereenvoudigen van het BIM-ontwerpproces. 

De Automation Wizard bestaat uit plug-ins voor Revit en Civil 3D die verschillende stappen van de BIM-projectcreatie ondersteunen en elk hun eigen deel van het werk uitvoeren. 

Een onderscheidend kenmerk is dat elk onderdeel van de oplossing afzonderlijk kan worden gebruikt, maar dat het maximale voordeel wordt gehaald uit het complex. 

De Automation Wizard maakt het mogelijk om de informatieoverdracht efficiënter te maken, verbetert het samenwerkingsproces tussen BIM-teams, verhoogt de kwaliteit van het BIM-project en verkort de ontwerptijd.

Meer informatie.

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

We verbeteren de kwaliteit van een BIM-project, beginnend bij externe leidingen en in alle ontwerpdisciplines. De oplossing is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring van ons team en maakt het mogelijk om menselijke fouten in berekeningen te voorkomen, problemen met het overbrengen van de informatie op te lossen, openingen te genereren en nog veel meer. 

Vanuit sociaal oogpunt vermindert de Automation Wizard het risico op burn-out dat vaak gepaard gaat met het besteden van veel energie aan
het worstelen met software, het wachten op het opslaan van modellen en het beheren van complexe bewerkingen in meerdere bestanden. 

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

  1. Aarzel niet om te investeren in procesautomatisering. Professionals kunnen niet alleen financieel voordeel behalen en hun productiviteit verhogen, maar ook een hoge mate van werktevredenheid behouden.
  2. Sta open voor IT-implementatie en aanpassing van bestaande programma’s om het werkcomfort en de efficiëntie onmiddellijk te verbeteren.
  3. Vind de oplossing voor hun BIM-ontwerpproblemen door Automation Wizard geheel of gedeeltelijk te gebruiken. 

Waar ben je het meest trots op?

Dankzij onze complexe automatiseringsoplossing bereikt het geïntegreerde BIM-model een uitzonderlijk hoge kwaliteit, zodat het kan worden geëxporteerd naar alle software die wordt gebruikt voor 4D-bouwplanning en 5D-kostenberekening. De gestructureerde hiërarchie van het BIM-model, de toegankelijkheid van gegevens, beknopte vereisten en naadloze samenwerkingstechnologie bieden aanzienlijke voordelen in de bouw en het facility management, waar nauwkeurige informatie een directe invloed heeft op de kosten. 

We zijn er ook trots op dat bedrijven over de hele wereld de plug-ins van Automation Wizard gebruiken voor hun behoeften.