Schrijf je in
Bekijk de inzendingen!

2nd skin

2nd skin

2nd skin verduurzaamt bestaande woningen in Hoogvliet. Door slimme koppeling van applicaties blijven bewoners op de hoogte van de voortgang.

Welk initiatief heb je genomen om digitaal samen te werken met jouw partner(s) in de gebouwde omgeving?

Wij zijn supertrots op onze partners KYP-project en De Renovatieplanner app! Want door deze samenwerking wordt onze uitvoeringsplanning in KYP automatisch geïmporteerd naar De Renovatieplanner app. Dit betreft ons verduurzamingsproject 2nd skin in Hoogvliet, Rotterdam. Bewoners zien via de app altijd de juiste planning! Beide programma’s synchroniseren met elkaar. Hierdoor is op één smart screen in de modelwoning in Hoogvliet onze uitvoeringsplanning in te zien en te filteren op taak, verantwoordelijke partij of bijvoorbeeld op bouwfase. Op het andere scherm vind je De Renovatieplanner app waarmee we online communiceren met bewoners. Zo komen techniek en proces bij elkaar!

Waarom is je initiatief een succes voor mens en organisatie? Wat levert het concreet op?

Bewoners en vaklieden krijgen lifetime planningen van de werkzaamheden in de bewoonde woningen door, waardoor mensen direct weten wanneer en wat er wordt gedaan. Mocht er iets wijzigen dan krijgen alle partijen dat direct door. Je bent dus realtime aan het plannen. Bewoners hoeven hierdoor minder thuis te zijn en zeker niet voor niets thuis te blijven. Als bouwer kun je je uren en partners beter plannen en uren besparen.

Wat kunnen andere professionals uit de gebouwde omgeving van jouw verhaal leren?

Dat bij bewoonde woningen afspraken nakomen essentieel is en met deze digitale oplossing goed is te waarborgen. De tijd die je er nu van te voren in steekt komt zeker terug. En dat als je echt iets wil, je ook altijd een oplossing vindt.

Waar ben je het meest trots op?

Het is een zoektocht geweest om het beste systeem voor bewoonde woningen qua communicatie en plannen te vinden, de combi van de renovatieplanner app en kyp planning kwam hierbij het beste uit de bus. Dat we het met name met onze partners samen hebben ontwikkeld en ook werkelijk toepassen op een project met 277 woningen is wel heel gaaf.